Wie Zijn Wij

 

wie zijn wij

Oasis werd opgericht in 1985 in het Verenigd Koninkrijk, en is momenteel actief in elf landen in Afrika, Azië, Europa en Noord-Amerika. Meer dan 5000 mensen werken voor Oasis (betaald of vrijwillig), meer dan vijftig gemeenschappen zijn betrokken bij het werk. Het doel van Oasis is geïnspireerd door het leven, het onderwijs en het voorbeeld van Jezus Christus, en is gericht op het omvormen van gemeenschappen en het ondersteunen van mensen die worden uitgesloten in de samenleving. 

In België heeft die visie ons geleid tot een project waarbij kinderen van mensen zonder papieren worden geholpen, zodat ze naar school kunnen gaan en goed gevoed worden en stabiele huisvesting hebben, waarbij ook de ouders worden geholpen bij de regularisatie en het zoeken naar werk. 

Een ander project richt zich op vrouwen die het slachtoffer van mensenhandel zijn, en helpt hen om uit hun situatie te geraken, werk en gemeenschap te vinden. Ook vrouwen die geconfronteerd worden met huiselijk geweld vinden hun weg naar dit project, een probleem dat zich in het hele land voordoet. 

Ook vereenzaamde en geïsoleerde oudere mensen raken ons erg, waardoor Oasis België een project is gestart om deze oudere mensen in contact te brengen met de gemeenschap.